20. Sep, 2022

15. joulu, 2020 IDEAKYMI-KILPAILUN PALKINTOJEN JAKO TAMMIKUUSSA

Ideakymi-ideakilpailun palkintojenjako on siirtynyt koronan vuoksi pidettäväksi 18.01.2021. Kymenlaakson Innovaatioverkoston järjestämään ideakilpailuun saatiin kaikkiaan 94 ehdotusta. Osallistujia oli kaikkiaan 76, joista viisi yritystä ja 71 yksityistä henkilöä. Ideakilpailuun osallistui myös viisi opiskelijaa. Kilpailuehdotuksista 56 % tuli Kouvolan seudulta ja 44 % Kotka-Hamina seudulta.

Suomen Yrittäjien Mikael Pentikäinen totesi Helsingin Sanomien ”Kirjoituksia markkinoinnista” mm. että uuden kehittäminen on yrittäjien tärkein keino vastata koronakriisin. Tätä taustaa vasten ajateltuna yrittäjien osallistumismäärää ideakilpailuun voidaan pitää rohkaisevana. Todella aktiiviseen osallistumiseen yltivät yksityiset henkilöt. Se todistaa, että yksityisillä henkilöillä on merkittävä rooli innovaatioiden edistämisessä. Kymen Innovaatioyhdistys on erityisesti yksityisen keksijän edunvalvoja ja tukija mutta haluaa edistää myös yritysten innovaatiotoimintaa.

Ideoinnin haravoinnin uhkasi tänä vuonna keskeyttää Kotkan kasvurahoituksen ja Kouvolan kannustinrahoituksen peruuntuminen kaupunkien kustannusleikkausten vuoksi. Onneksi Kymenlaakson keskeiset innovaatioiden edistäjäorganisaatiot kokosivat voimansa ja perustivat Kymenlaakson innovaatioverkoston, joka ensimmäisenä toimenpiteenään toteutti ideakilpailun. Toivoa kuitenkin sopii, että maakuntamme veturikaupungit palaavat omalta osaltaan rahoittamaan innovaatiotoimintaa. Siitä miten löydämme ja pystymme hyödyntämään uudet ideat, riippuu paljon Kymenlaakson koronan jälkeinen menestyminen.

PARHAAT IDEAKYMI-MEDIAT OLIVAT KAUPUNKILEHDET POHJOIS-KYMENLAAKSO (PK)JA ANKKURI (ANK) SEKÄ KARHULALAINEN

Ideakilpailun markkinointi jouduttiin toteuttamaan tilanteessa, jossa koronavirus vei yleisön päähuomion. Paikalliset mediat eivät myöskään sisäistäneet miten merkittävästä asioista Innovaatioverkoston perustamisessa ja Ideakymi-kilpailussa oli kysymys. Tiedotusvälineiden edustajat eivät osallistuneet kilpailun käynnistystilaisuuteen. Kilpailun saama suosio ja osallistumisaktiivisuus ei ylittänyt uutiskynnystä. Apua ei juurikaan saatu myöskään sen informoimiseksi, että palkintojen jako jouduttiin siirtämään koronan vuoksi vaikka kilpailun ilmoittelu oli näkynyt lehtien sivuilla koko kilpailun ajan. Parhaiten Ideakymin huomioivat Pohjois-Kymenlaaksossa PK ja Etelä-Kymenlaaksossa Ank ja Karhulalainen. 

Markku Merovuo, puheenjohtaja

Kymen Innovaatioyhdistys ry