Uusi puu järjestää 1.–31.3.2023 yleisöäänestyksen, jossa yleisöllä on tilaisuus tutustua Uusi puu 2023 -kilpailussa mukana oleviin puupohjaisiin tuotteisiin ja ratkaisuihin. Tutustu ehdokkaiden esittelyihin ja äänestä omaa suosikkiasi. Äänestäjien kesken arvotaan 10 kpl Uusi puu -kasseja.
Kilpailun osallistujat 2023
Yleisöäänestyksen aikataulu
Uusi puu -kilpailun yleisöäänestyksen tavoitteena on tehdä tutuksi vuoden 2023 Uusi puu -kilpailuun osallistuneita puupohjaisia innovaatioita, jotka vastaavat globaaleihin haasteisiin. Linkki äänestyslomakkeeseen: https://www.lyyti.fi/questions/276f8710cd
Aikataulu:
Lisätietoja: Virpi Korhonen, Projektipäällikkö uusi puu -hanke
virpi.korhonen (at) uusipuu.fi, Puh. 0400 697973
Kymen Innovaatioyhdistyksen viime kokouksessa hyväksyttiin 5 uutta jäsentä. Tämä on merkki siitä, että keksintöjen ja innovaatioiden merkitys on ruvettu sisäistämään. Jotain kertoo myös se, että innovaatiotoiminta on noussut esityslistoihin myös vaaleihin valmistuvilla puolueilla. Se lupaa hyvää myös Keksintösäätiölle, joka valmistelee valtakunnallista ohjelmaa idea-, keksintö- ja innovaatiotoiminnan tehostamiseen.
Keksinnöillä ja uusilla liikeideoilla saadaan aikaan uutta liiketoiminta ja työllisyyttä. Niillä on suuri merkitys erityisesti Kymenlaakson elinvoiman kehittämisen kannalta. Maakuntamme sijoittuu tällä hetkellä näissä asioissa valitettavasti häntäpäähän maamme maakuntien välisessä tilastovertailussa. Kansallinen Keksintösäätiö osallistuu aktiivisesti kehityssuunnan muuttamiseen yhdessä maakuntamme elinkeino- ja koulutustoimijoiden kanssa.
Kymen Innovaatioyhdistys avasi toimintavuotensa järjestämällä hallituksen ja jäsenten yhteiskokouksen sekä yritysvierailun kouvolalaisessa Finnish Food Factor Oy:ssä 25.päivänä tammikuuta. Mukaan oli kutsuttu myös kaksi vuotta sitten järjestettyyn IdeaKymi-kilpailuun osallistuneet, Kymenlaakson Innovaatioverkoston johtoryhmän jäsenet sekä muutamia tunnettuja keksijöitä sekä innovaattoreita. Kolmekymmentä kokoustajaa saivat samalla tilaisuuden tutustua uuteen ja voimakkaasti kasvavaan elintarviketehtaaseen sekä sen perustajaan, yritysneuvos ja sarjayrittäjä Raino Kukkosen kunnioitettavaan yrittäjätarinaan.
Yhdistys koordinoi ja neuvottelee parhaillaan hankerahoituksesta toteuttaakseen yhdessä Kymenlaakson 12 keskeisen elinkeino- ja koulutusorganisaatioiden muodostaman innovaatioverkoston kanssa seuraava IdeaKymi-kilpailun järjestämisen kuluvan vuoden aikana. Vuosina 2019-2020 järjestettyyn IdeaKymi-kilpailuun saatiin 94 ehdotusta keksintö- liikeidea- ja ideasarjoihin. Osassa niistä on edetty jo kaupallistumisvaiheisiin.
Lisätietoja:
Markku Merovuo, Kymen Innovaatioyhdistyksen puheenjohtaja
Puhelin 044 3331891
Markku Saari, Kymen Innovaatioyhdistyksen varapuheenjohtaja
Puhelin 0400 551548
Maksuton viestintäpalvelu keksijöiden, innovaattoreiden ja pk-yritysten käyttöön
KEKSINTÖSÄÄTIÖ | 16.09.2022 | UUTISET
Keksintösäätiön Ideajalostamo tuo saataville uuden palvelun joka auttaa idean ja keksinnön esittelymateriaalien tuottamisessa.
Keksintösäätiö käynnistää graafista ja viestintämateriaalia tuottavan Grafituki-palvelun. Palvelu on tarkoitettu keksijöiden, innovaattoreiden ja pk-yritysten käyttöön ja on sen käyttäjille maksuton.
Grafituki-palvelu korjaa puutteen, joka on hyvin monella keksijällä, innovaattorilla ja pk-yrittäjällä. Omasta ideasta tai innovaatiosta ei osata kertoa riittävän selkeästi niin, että viesti menisi perille ja asiakas, rahoittaja tai kumppaniyritys saisi hyvän käsityksen esitetystä asiasta.
– Monilta keksijöiltä puuttuu ideansa dokumentointi, jonka avulla sitä voisi paremmin esitellä. Pelkästään puhumalla asiaa ei kuitenkaan voi edistää, joten esittelykalvoja, nettisivuja ja dokumentaatiota on tehtävä. Mutta sen tekeminen ei sitten olekaan enää ihan lasten leikkiä, ja vaatii hyvin paljon työtä ja taitoa, kertoo kokemuksistaan Keksintösäätiön puheenjohtaja Juhani Talvela.
Grafituki-palvelun tuottavat Keksintösäätiön viestinnän ja graafisen suunnittelun ammattilaiset, jotka konkreettisesti auttavat asiakkaitaan tuottamaan parempaa viestintää. Palvelun sisältö riippuu asiakkaan tarpeesta, ja voidaan räätälöidä tapauskohtaisesti. Se voi olla vaikkapa visuaalista suunnittelua, grafiikan tuottamista, mediatiedotteita, nettisivujen suunnittelua ym.
Tarjolla ei kuitenkaan ole rajatonta resurssia. Tekemistä pitää siis rajoittaa ja se tapahtuu ensisijaisesti saatujen hakemusten arvioinnilla. Parhaat hakemukset hyväksytään ja työ tehdään näiden asiakkaiden konkreettisten tarpeiden pohjalta. Keksintösäätiö tarjoaa palvelun edistääkseen keksijöiden ja innovaattoreiden, sekä vähillä resursseilla toimivien pk-yritysten työtä ja toimintaa. Pyrimme tällä palvelulla helpottamaan graafisen viestintämateriaalin tuottamista ja viestinnän tekemistä.
Grafituki-palvelu kytkeytyy Keksintösäätiössä kehitystyön alla olevaan Ideajalostamo-palveluun. Ideajalostamosta kaavaillaan seuraavaa suurta innovaatiota Suomen Innovaatiojärjestelmään.
Lue palvelusta lisää ja hae Grafituki-palvelua https://www.keksintosaatio.fi/ideajalostamo/grafituki/
Keksintösäätiö käsittelee saadut hakemukset ja ilmoittaa päätökset kahden viikon kuluessa hakemuksesta.